14 Eylül 2010 Salı

15 Eylül 2010

































































Bugün 15 Eylül 2010 7 Şevval 1431 Eylül: 2 Hızır 133 Ömer Muhtar'ın Şehadeti (1931)-Ayvalık'ın Kurtuluşu (1922)-Sıcakların kırılması


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir adam, nefsinin hoşuna giden bir takım elbise içinde saçları da yapılmış olarak giderken yürüme sırasında kibre düşmüştü ki, birden yere battı. Kıyamet kopuncaya kadar orada zorlukla batmaya devam edecek.Ravi: Müslim, Libas 49


 


İLMİHAL:.......................................... ABDEST


Abdestin farzları dörttür: Yüzünü ve dirsekleriyle be­raber elleri yıkamak ve başının dörtte birini meshetmek ve topuklarıyla beraber ayaklarını yıkamaktır.


Evvela Besmele ile ellerini, ağzını ve burnunu üçer kere yıkadıktan sonra yüzünü, dirsekleriyle beraber el­lerini üç kere yıkamak, başının tamamını kaplama mes­hetmek, kulaklarının içini şehâdet parmağının ucuyla ve dışını başparmağının içiyle meshetmek, sonra da to­puklarıyla beraber ayaklarını üç kere yıkamak sünnet, üç parmağının arkalarıyla boynunu meshetmek de müstehabdır.


Abdestli iken mestlerini giyen kimse mukîm (yolcu ol­mayan) ise yirmi dört saat ve müsâfir ise üç gün üç gece mestlerinin üzerine mesheder.


Gusül yani boy abdesti: Guslün farzları üçtür: Ağzı­nı, burnunu ve bütün bedenini yıkamaktır. Önce istincâ yerlerini yıkayıp diğer yerinde necaset var ise onu da temizledikten sonra sünnetleri ile abdest almak ve son­ra diğer âzâ(organ)ları; bütün bedeni üç kere yıkamak sünnettir.


Teyemmüm: Gerek abdest, gerek gusül için su bula­mayan kimse teyemmüm eder. Şöyle ki teyemmüme niyet eyleyerek ellerini temiz toprak üzerine vurup iki eliyle yüzünü kaplama meshettikten sonra tekrar ellerini toprağa vurup sol eliyle sağ elinin ve sağ eliyle sol elinin parmak uçlarından dirseklerine kadar mesheder.


BEYİT:


Ebnâ-yı zamânun talebi nâm u nişândur Her biri tasavvurda fulân ibn-i fulândur.


(Ruhi)


(Şimdiki) zamanın çocukları (devrin insanlarımın iste­ği (isim ve şöhret sahibi olmak)dir. Her biri tasavvurda (hayalî dünyâlarında) filân (meşhur insanın) oğlu filân (şöhretli adam)dır.


 


FIKRA


 


Temel bir gün eczanenin önünden geçerken içeri girip sordu: “Soğan var midur?” Eczacı sinirli bir şekilde “Hayır yok!” dedi. Bu olay bu şekilde günlerce sürdü. Eczacı git gide sinirleniyordu. En sonunda camına “Satılık eczane” levhası astı. Bunu gören Temel eczaneyi satın almak istedi. Eczacı büyük bir zevkle eczaneyi Temel’e sattı. Ertesi gün de ellerini oğuşturarak beyaz önlüğünü giymiş olan Temel’in karşısına dikildi: “Soğan var mı soğan?” “Vardur hemşerum vardur da, sizun reçetenuz var midur?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yaşamın gayesi;hoşa gitmeyen şeylerden kaçmak değil,hoşa gitmeyen şeyleri yenmektir. Forester


YEMEK MENÜSÜ


·   SOS.KAR.KIZARTMA


·   MAKARNA


·   MERCİMEK ÇORBA


·   YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜRURİ: (Ar.) Er. Sevinçle, neşeyle ilgili. - VIII. yy.'ın ünlü Osmanlı şairi.


Kız: SÜLÜNBİKE: (Tür.) Ka. - Sülün gibi boylu endamlı kadın.


MANİ


 


Bizim camın altında
Herkes bunun farkında
Biz yarimle konuştuk
Kırklareli Parkında


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kaba su konmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: 06 olduğundan





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler