20 Haziran 2010 Pazar

19 Haziran 2010

































































































































 





























Bugün 19 Haziran 2010 7 Recep 1431 Haziran: 6 Hızır 45 İnciller'in Dörde İndirildiği İznik Konsülü'nün Toplanması (325)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Resulü, bir gün ashabına sordu: Size en sevimsiz ve en yararsız insanın kim olduğunu söyleyeyim mi? Ashap: Söyle ya Resulallah! dediler. Allah Resulü şöyle buyurdu: Kendisinden Allah için yardım istenildiğinde vermeyen (yok diyen cimri) kimsedir.  (İbn-i Ebi’d-Dünya).


 


İZNİK KONSİLİ VE HIRİSTİYANLIK


İlâhî kitapların üçüncüsü olan İncil, Hz. îsâ'ya (a.s.) in­dirilmiştir. Bugün Hıristiyanların elinde bulunan ve "Ahd-i Cedîd" (Yeni Ahit) adını taşıyan kitaplar Hz. îsâ'ya (a.s.) Allâhü Teâlâ tarafından gönderilen İncîl değildir. .Kur'ân-ı Kerîm'de de bildirilen İncil'in tahrifi ve çok sayıda İndilerin ortaya çıkmasının sebebi o devirdeki baskı, zulüm ve Hıristiyan mezhepleri arasındaki ihtilâflardır. Zîrâ başlan­gıçtaki baskı, gizlenmeyi gerekli kılmış, gizlilik ise Hıristi­yan inancına dışarıdan pek çok fikrin girmesine sebep olmuştur. Görüşü birbirinden farklı olan her bir cemâat (topluluk) diğerine düşman olmuştur.


Hâlen Hıristiyanların elinde birbirini tutmayan Luka, Matta, Yuhanna ve Markos isimli şahıslar tarafından ya­zılan dört İncîl vardır. Bunların dışında daha pek çok İncîl ortaya atılmışsa da Hz. İsa'dan asırlar sonra M. 325 yılında İznik'te toplanan meclis tarafından sadece bu dört tanesi bırakılmış, diğerleri yakılmıştır.


Bu konsilde, 2048 papaz toplandı. Hıristiyan inancına dâir pek çok farklı görüş söylendi. İskenderiyeli rahip Arius'un liderliğinde yayılmaya devam eden tek ilâh aki­desi, inancı -"İmparatorluğun emniyeti (!) için"- reddedil­di. 300 papazın savunduğu, İmparatorun da inandığı put­perestliğe en yakın ilah anlayışı olan ve bugün hâlen de­vam eden Pavloscu görüş, yâni teslis (üç ilâh) inancı kabul edildi. Bu inancı kabul etmeyenler sapık ilân edil­diler. Roma Katolik Kilisesi "Rabb'ın irâdesinin bu konsil­de tecellî(!) ettiğini" ilân etti. Hâlbuki tecellî eden aslında Roma İmparatorluğumun irâdeşiydi.


Bugün mevcut olan hiçbir İncîl nüshası, Konstantin devrinden daha eski değildir. Bu husus, Allâhü Teâlâ tarafından Hz. İsa'ya (a.s.) gönderilen İncîl'in asıl nüsha­sının mevcut olmadığını apaçık göstermektedir.


KITA:


Garabetin bu da bir nev'idir ki, insanlar Hakîkati bulayım der de başka yolda yürür Tesadüf eylese bir yerde ez-kazâ bir gün Hakikat onlara, onlar hakîkate tükürür. (Ferîd Kam) Garabet: Gariplik, acaiblik. Nevi': Çeşit, tür. ez-kaza: Şayet


 


FIKRA


 


Temel kütüphaneye gitmiş. Shakespeare'in bir kitabını istemiş... Kütüphane memuru sormuş, “Hangisini?” Bir süre sessizlik olduktan sonra Temel, “Wilyum!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanları niçin öldürüyorsunuz, biraz bekleyin zaten ölecekler. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ KROKET


·   SPAGETTİ


·   K.DİBİ TATLI


·   TARHANA ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VEDUD: (Ar.) Er. 1. Çok muhabbetli, çok şefkatli. 2. Allah'ın isimlerinden. İyi kullarını sevip onlara rahmet ve rızasını irade eden yüce Allah.Kur'an'da Hud, ayet: 90; Buruc, ayet: 14'te zikredilmiştir.


Kız: TAHİYYE: (Ar.) Ka. 1. "Allah ömür versin" demek. Selam verme, hayır dua etmek. 2. Mülk, malikiyyet.


MANİ


 


Dere boyunda gezer
Buldun mu benden güzel
Ben buldum senden güzel
Resmi cebimde gezer


KARİKATÜR


Fare Kapanı 


BİLMECE


Kutuplara giden zenci ne olur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (rüya)











 




   



 






  
 









 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler