28 Haziran 2010 Pazartesi

26 Haziran 2010













 





















Bugün 26 Haziran 2010         14 Recep 1431 Haziran: 13 Hızır 52 Türkiye'nin BM Anlaşması'nı İmzalaması (1945)-Yaprak aşısı zamanı-Verem aşısının bulunması (1924)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz elindeki yiyecek parçası yere düştüğünde, kirlenen yerleri (yıkayıp) temizledikten sonra, yesin. Onu, şeytana bırakmasın. Çünkü, bereketin yenen şeyin hangi parçasında olduğunu kimse bilemez. (Müslim).



HER GÜNÜN SADAKASI


Resûlullâh Efendimiz (s.a.y.) "Güneşin doğduğu her günde insanoğlunun vücudundaki her uzuv için bir sa­daka lâzımdır." buyurdular. Ashâb-ı Kiram,


"Yâ Resûlallah! Vereceğimiz sadakayı nereden bula­cağız?" diye sordular. Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.) buyurdu ki: "Şüphesiz hayır kapıları çoktur. Teşbih (Süb-hânallah), tahmid (elhamdülillah), tekbir (Allâhü Ekber), tehlil eder; (Lâ ilahe illallâh)der, iyiliği emredip, kötü­lükten sakındırır, yoldan zararlı şeyleri kaldırır, sağırlara sözü işittirir (anlamalarına yardımcı olur), âmâlara yol gösterir, bir ihtiyacını karşılamak isteyene yardımcı olur, kuvvetli ayaklarınla darda kalmış mahzunların yar­dımına koşar, kuvvetli kollarınla zayıflara yardım eder­sin. Bunların hepsi senin için nefsine karşı bir sadakadır.


Müslüman kardeşinin yüzüne karşı tebessüm etmen bir sadakadır. İnsanların yolundan taşları, dikenleri ve kemikleri atman bir sadakadır. Yolunu şaşırmış bir ada­ma yol göstermen de bir sadakadır."


 


TRAFİK KAİDELERİNE DİKKAT!


Akşamın alaca karanlığı, gece ve sabaha karşı olan sis, yağış ve koyu renkli vâsıtalar fark edilmeyi güçleş­tirir. Böyle hallerde hem görmek hem de görülmek için farları açık tutmak şarttır.


Stop lambalarının ve sinyalin çalışır vaziyette olması­na dikkat ediniz.


Dönmek veya şerit değiştirmek için mutlaka sinyal veriniz.


Sürücü koltuğunu fizikî yapınıza göre ayarlayınız.


Sağ-sol ve dikiz aynalarını ayarlayınız.


Yorgun, uykusuz, hattâ ağır yemek üzerine trafiğe çıkmayınız.


Dar ve iklim şartlarına uymayan elbiseler rahat araç kullanmaya mâni olur.


Erkeklerin kalın tabanlı, hanımların topuklu ayakkabı giymeleri pedal hâkimiyetini zorlaştırır.


 


FIKRA


 


Temel hayvanat bahçesinde gezerken açık bulduğu bir kafesten içeri dalmış. Görevliler panik içerinde arkasından bağırmışlar; “Hoop, dur ne yapıyorsun? Orası aslanın kafesi!” Temel geri dönmüs, görevlilere şöyle bir bakıp, “Sankim aslanınızı yeduk!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah, Yardımcısıdır doğruların Hz. Allah Ziya Paşa


YEMEK MENÜSÜ


·          IZGARA KÖFTE


·          MER.ÇORBA


·          M.SALATA


·          PİLAV


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VESİM: (Ar.) Er. - Güzel yüzlü.


Kız: TAKDİRE: (Ar.) Ka. - 1. Beğenme, değer verme. 2. Allah'ın isteği, Allah'ın yazdığı. İnsan için tesbit edilen hayat çizgisi.


MANİ


 


Kara kara kazanlar
Kara yazı yazanlar
Cennet yüzü görmesin
Aramızı bozanlar


KARİKATÜR



BİLMECE


Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Yol)


xxxx2.gif picture by Lilith_RJ2


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler