22 Eylül 2009 Salı

23 Eylül 2009




































































Bugün 23 Eylül 2009 5 Şevval 1429 Eylül: 10 Hızır:141 Devlet Demir Yollarının (DDY) Kuruluşu (1856)


HADİS-İ ŞERİF


 


Sizden biri, savaşta korunduğu kalkan gibi, oruç da cehennemden koruyucu bir kalkandır. Her ayda 3 gün oruç tutmak güzeldir. (İbn-i Huzeyme, Sahih).


 


EHL-I SÜNNET İNANCININ EHEMMİYETİ


Dîn ilimlerini Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat akîdesi çerçevesinde doğru öğrenmek îcâb eder.


İslâm dininin itikâdî ve amelî olmak üzere iki ciheti vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'ln "Fırka-i Naciye" buyurduğu Ehl-I Sünnet îtikâdına tabî olmak ve ilmi, Ehl-i Sünnet'e mensub âlimlerden almak îcâb etmektedir.


Imâm-ı Rabbânî Müceddld-İ EIM Sânî (k.s.) Hazretleri, MektûbâM Şerîfe'de (1/193) şöyle buyurdular:


"Mükellef müslüman üzerine İlk vacip olan i'tikâdî hükümlerdir. Yânî evvelâ akaidin tashih edilmesi, düzeltilmesi îcâb etmektedir. Bu tashih de Ehl-i Sünnet ve'l-Cemâat âlimlerinin görüşlerine muvafık olarak yapılmalıdır. Muhakkak ki âhiret kurtuluşu Ehl-i Sünnet büyüklerinin görüşlerine tâbi olmaya bağlıdır. Çünkü onlar ve onlara tâbi olanlar, Fırka-i Naciye'dir, yâni kurtuluşa erecek olan topluluktur. Bu topluluk Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ve ashabının yolu üzerine olan topluluktur. Kitap ve sünnetten elde edilen ilimler içerisinde muteber olanlar, Ehl-i Sünnet'in imamlarının, büyüklerinin Kitap ve sünnetten aldıkları ilimlerdir.


Akaidin tashîhinden sonra fıkıh ilminin ihtiva ettiği ne-lâl-haram, farz-vâcib-sünnet, mendub-mekrûh gibi amelî hükümleri öğrenmek ve bu hükümler ile amel etmek lâzımdır."




OSMANLI MUTFA
ĞINDAN: İMAMBAYILDI


Patlıcanların sapı kesilir, başları düzeltilir. -Kabuğunu soyup soymamak tercihe bağlıdır.- Karnı yarılır, kızdırılmış zeytinyağında birkaç defa çevirip çıkarılır. Halka halka doğranmış soğan sararıncaya kadar yağda çevrilir ve zevke uygun düşerse diş diş soyulmuş sarımsak ilâve edilerek birkaç defa çevrildikten sonra karışım patlıcanların içine doldurulup tencereye istif edilir, tuzu ve' biberi serpilir. Kalan yağ ve sıkılmış domates suyu, yağı alınmış safi et suyu ve temiz su ilâve edilir, ilik gibi oluncaya ve suyu bir miktar kalıncaya kadar pişirilir. İçleri dökülmeden tabağa konur ve suyu üzerine gezdirilir.


FIKRA


 


Kasabanın rahibi berberde tıraş olmuş. Sıra ücreti ödemeye gelince; “Para istemez efendim...” demiş berber, “bu benim dinime bir hizmetim olsun... Berber ertesi sabah dükkanı açmaya geldiğinde kapısında 12 adet dua kitabı bulmuş... O gün polis şefi tıraşa gelmiş. Tıraş sonunda borcunu sorunca: “Ücret istemez beyim... Bu benim topluma bir hizmetim olsun...” Berber ertesi sabah kapısında polis şefi tarafından bırakılmış 12 çikolata bulmuş... Bir milletvekili tıraşa gelmiş ertesi gün... Sıra ücret ödemeye gelince: “Gerek yok sayın parlamenter, bu benim meclise bir hizmetim olsun.” Berber ertesi sabah işe geldiğinde bakmış kapıda 12 milletvekili bekliyor...


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Dostlarınıza bir gün düşmanınız olabileceklermiş gibi, düşmanlarınıza ise bir gün dostunuz olabileceklermiş gibi davranın.


Bernard Shaw


YEMEK MENÜSÜ


·         Süz.Mercimek Çorbası


·         Köfte-Patates Kızartma


·         Sebzeli Pilav


·         P.Ayran


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: TİMUR : Demir - Türk-Moğol İmparatoru


Kız: AYÇA: Yay biçimindeki ay,Hilal.


MANİ


 


Çeşmenin taşı gibi


Gözünün yaşı gibi


Öyle bir kız sevdim ki


Kanarya kuşu gibi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Özü tatlı,
Sözü tatlı,
Candan daha değerli


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (BEBEK)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler