25 Kasım 2010 Perşembe

17 Kasım 2010














 











 










 

























Bugün     17 Kasım 2010       11 Zilhicce 1431 T.Sani: 4 Kasım 10 Son Padişah Vahdettin'in Türkiye'den Ayrılışı (1922)-Şarköy ve Mürefte'nin kurtuluşu-KURBAN BAYRAMI 2.Gün


HADİS-İ ŞERİF


 


Her kim ilim öğrenirse, geçmiş günahlarına kefaret olur.  Ravi: Tirmizi, İlim 2


 


ÂDEM ALEYHİSSELÂMIN KABE'Yİ İNŞÂSI


Allâhü Teâlâ, Âdem Aleyhisselâm'a: "Arşımın alt hiza­sında benim bir Harem'im vardır. Sen orada benim için bir beyt (mâbed) yap. Meleklerimin arşımı tavaf ettik­lerini gördüğün gibi sen de orayı tavaf et ve beni zikret. Orada, senin ve tâatimde bulunan çocuklarının dualarını kabul edeceğim." diye vahyetti ve Mekke'ye gitmesini emir buyurdu.


Allâhü Teâlâ'nın gönderdiği bir melek kılavuz olup onu Mekke'ye doğru götürdü. Nihayet Mekke'ye gelip eriştiler.


Cebrail aleyhisselâm, kanadını, yerin sağlam ve sert seviyesine kadar daldırıp Kabe'nin temelini açtı. Melek­ler de otuz kişinin kaldıramayacağı ağır kayaları temel­lere bıraktılar. Adem aleyhisselâm, Kabe'nin, yer yüzü­ne çıkıncaya kadar temellerini Hıra dağından getirilen taşlarla yaptı. Kabe'nin inşâsı tamam olunca Cebrail aleyhisselâm, Adem Aleyhisselâm'ı Arafat'a götürdü, Hacc amellerinin hepsini gösterdi.


Âdem aleyhisselâm, Hz. Havva'yı, arıyor; Hz. Havva da, Adem aleyhisselamı arıyordu. Nihayet Arafat'ta bu­luştular, orada birbirterini görüp tanıdılar. Müzdelife'de birleştiler ve bundan dolayı, oralara Arafat, Cem' ve Müzdelife isimleri verildi.


Cebrail Aleyhisselâm, Âdem Aleyhisselamı, Mekke'­ye getirdi. Adem Aleyhisselâm, Kabe'yi yedi kerre tavaf etti. Adem Aleyhisselâm, Kabe'yi tavaf ettiği sırada me­leklerle karşılaştı. Melekler haccını tebrîk ettiler ve "Biz bu beyti senden ikibin yıl önce tavaf etmişizdir." dediler. Hz. Adem sordu "Siz tavafta ne söylerdiniz?" onlar "Sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilahe illallâhü vallâhü ekber, derdik." dediler. Hz. Âdem buna "Velâ havle velâ kuvvete illâ billâh" cümlesini ilâve etti.


Hz. Âdem haccını tamam edince "Ey Rabb'im! Her amel sahibi için bir ecir olur mu?" dedi. Allâhü Teâlâ "Ey Adem! Senin de vardır ki seni affetmiş, bağışlamışımda." buyurdu. Hz. Adem'in tevbesi Cuma günü kabul olundu.


 


FIKRA


 


Temel Amerika'ya gitmek için müracaat etmiş, sormuşlar:


- Hiç hapis yattın mı?


- Şart mıdır?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. Konfüçyüs


YEMEK MENÜSÜ


·          EZO ÇORBA


·          KABAK DOLMA


·          PATLICANLI BÖREK


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEHALEM: (f.a.i.) Er. - Evrenin hükümdarı.


Kız: ŞEHRİ: (Fars.). 1. Şehirli. 2. Nazik, terbiyeli. 3. Aya ait, aylık. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bizim evin önünde
Cankurtaran bağırıyor
Ne kabahat ettin yârim
Jandarmalar arıyor


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bahçede kırda dolaşır


Evini sırtında taşır


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kar




 


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler