12 Mayıs 2010 Çarşamba

13 Mayıs 2010














































































Bugün 13 Mayıs 2010    29 C.Evvel 1431 Nisan: 30 Hızır 8 Ağca'nın, Roma'da, Papa'ya Yönelik Suikasti (1981)-Mevsimsiz soğuklar-Arkeoloji Haftası (14-20 Mayıs)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ey Ademoğlu, Rabbine itaat et ki, sana akıllı denilsin. Ona isyan etme ki, sana cahil denilmesin.


(Ebu Nuaym).


 


"NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR"


...(Âyet-i kerîme ve hadîs-i şeriflerde emredilen) Salih amellerden maksat İslâm'ın üzerine bina edildiği beş rükündür, (İslâm şartlarıdır.)


Bu beş esas hakkıyla yerine getirilirse kurtuluş ümid edilir. Çünkü bu beş esas hadd-i zâtında (aslında) sâlih amellerdir, günahlara ve kötülüklere perdedirler. Allâhü Teâlâ'nın "...Şüphe yok ki namaz hayâsızlıklardan ve yaramaz şeylerden nehyeder." (Ankebût-45) âyeti de bu mânâya şahittir.


Bu beş rükün yerine getirilirse Allâhü Teâlâ'ya şükrün edâ edilmiş olması ümid edilir. Şükrün edası hâsıl olun­ca da azaptan kurtuluş hâsıl olur. "Siz şükreder, îman ederseniz Allah size ne diye azâd etsin?..." (Nisâ-147) buyuruldu.


O hâlde, insan bu beş esâsı yerine getirebilmek, hu­sûsiyle de dînin direği olan namazı dosdoğru kılabilmek için bütün gücü ile çalışmalıdır.


Mümkün mertebe namazın en küçük bir edebini dahi terk etmeye razı olmamalıdır. Namaz ibâdetini tam ya­pan kişi İslâm'ın esaslarından büyük bir aslı yerine ge­tirmiş ve kurtuluş için sapasağlam bir ipe tutunmuş olur. Allah sübhânehû muvaffak edendir.


Namaz mü'minin mîrâcı olduğu için, miraç gecesi Resûlullâh'ı (s.a.v.) şereflendiren kelimelerin namazın sonunda (tahiyyatta) okunması emrolundu.


O halde namaz kılan kişi namazını mîrâcı kılmalı, namazda (Allâhü Teâlâ'ya) son derece yakın olmayı istemelidir. Resûlullâh (s.a.v.) "Kulun rabbine en yakın olduğu an namazdadır." buyurmuştur. Namaz kılan kişi Rabbine münâcât edip, azamet ve celâlini müşahede ettiği için, namaz kılarken onda korku ve heybet zuhur etmelidir. Namaz kılanın tesellisi (sükûnet bulması) için namazın iki selam ile bitirilmesi emrolunmuştur. (Mektû-bât-ı İmâmı Rabbani, 1/304)


 


FIKRA


 


Temel’in ineği hastalamış. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş inek. Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp Allah’a yalvarmış; “Yarabbi sen ineğimi iyi et. İyi edersen 15 gün oruç tutarım.” diye. Bu hayvan iki günden fazla yaşamaz diyen veterinerlere rağmen inek iyileşmiş. Bizim Temel 15 gün oruç tutmuş. 16. gün inek ölmüş. Temel ne yapacağını şaşırmış. İnek ölü. Havadan 15 gün de tutulan oruç. Ellerini açmış “Yarabbi sen sanıyorsun ki ‘Temel aptaldır!’ Hiç itiraz kabul etmem. İneği kurbana sayar, tuttuğum oruçları da Ramazan’dan düşerim hiç kusura bakma.” (Fadime Sarıcan)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz.Ama herkesi her zaman aldatamazsınız. Abraham Lincoln


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ KURU FASULYE


·   PİLAV


·   CACIK


·   K.PAŞA TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNER: (Tür.) Er. - Tanınmış, ünlü yiğit.


Kız: SEVGÜR: (Tür.) - Çok seven. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Duvarda makas asulu
Elbiseler kesülü
Bana mani sorarsan
Kirli çuval basulu


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Dalında yeşil, çarşıda siyah, evde kırmızı olan nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Adımız



 


5d9aw6.gif picture by Lilith_RJ2   


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler