26 Mayıs 2010 Çarşamba

27 Mayıs 2010















































Bugün 27 Mayıs 2010    13 C.Ahir 1431 Mayıs: 14 Hızır 22 Ordu Yönetime El Koydu (1960)-Elmalı Hamdi Yazır2ın vefatı (1942)-Bahar rüzgarlarının sonu-Hafta tatilinin cumadan pazara alınması (1935)


HADİS-İ ŞERİF


 


Biriniz bir yere girmek istediğinde 3 defa izin istesin. Müsaade edilmezse, geri dönsün.  (Müsned).


 


BİR SAHÂBÎNİN VASİYETİ


Selmân-ı Fârisî (r.a.) ölüm döşeğinde iken Sa'd b. Ebî Vakkas (r.a.) ziyaretine gitmişti. O girince Selmân-ı Fârisî Hazretleri ağlamaya başladı. Sa'd (r.a.):


"Niçin ağlıyorsun? Arkadaşlarına kavuşacaksın, Havz-ı Kevser kenarında Resûlullâh'a (s.a.v.) varacak­sın. Peygamberimiz senden razı olarak âhirete irtihal etti." diyerek teselli etti.


Hz. Selman (r.a.) şöyle cevap verdi: "Ben ölümden korktuğum için ağlamıyorum. Dünyâya bağlılıktan da değil. Ancak Resûlullâh (s.a.v.) bize şöyle buyurmuştu:


'Dünyâdan ayrılırken nasîbiniz bir yolcunun azığı ka­dar olsun.' (Evindeki eşyayı göstererek) Ama şu etrâ-fımdakileri görüyorsunuz." Hâlbuki evinde birkaç kap kaçaktan başka bir şeyi yoktu.


Sa'd (r.a.), kendisine tavsiyede bulunmasını isteyin­ce, Selmân (r.a.): "Bir sıkıntıya uğradığında, birisi hak­kında hüküm verdiğinde ve taksimatta bulunduğunda Rabb'ini zikret." dedi.


KIBLE SAATİ VE DÜNYA KIBLE GÜNÜ NEDİR?


Kıble saati kısaca; güneşe bakılarak kıblenin tesbit edilebildiği saattir.


Güneşin, bulunduğumuz yerin kıble zaviyesine (açı­sına) denk geldiği dakikada güneşe dönen kimse kıble­ye dönmüş olur. Namaz vakitleri gibi günlük olarak de­ğişir. Kıble tesbitinde en sıhhatli yoldur.


Dünya kıble günleri ise, aynı kıble saatinin bütün dünyâ için geçerli olduğu hususî günlerdir.


Senede iki defa, 28 Mayıs (Türkiye saati ile) 12.18'de ve 16 Temmuz saat 12.27de güneş tam Kâ'be-i Muazzama üzerinde bulunur. Bu iki vakitte, dünyânın o anda gündüz olan yerlerinden herhangi birinde güne­şe dönen kimse, aynı zamanda Kâ'be-i Muazzama'ya yani KIBLE'ye dönmüş olur. Böylece bir yerin kıble yönü kolayca ve isabetli olarak tâyin edilebilir.


Bu sebeple, 28 Mayıs ve 16 Temmuz târihleri, Dün­ya Kıble Günü olarak kararlaştırılmıştır.


 


FIKRA


 


Temel'e sordular: "Ünlü olduğunuzu ne zaman anladınız?" Temel düşündü ve yanıtladı: "Bir gece eve geldim. Anahtarı bir türlü bulamadım. Çok sıkışmıştım. Evin duvarına döndüğümde, yoldan geçen biri ‘Utanmıyor musun Temel'in duvarına işemeye’ diye bağırdı."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yanı eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır. Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·   BALIK FİLETO


·   TARHANA ÇORBA


·   M.SALATA


·   HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜSTÜNER: (Tür.) Er. - Üsten - er.


Kız: SEYYARE: (Ar.) Ka. - Güneşin çevresinde belli bir eğri çizerek dolaşan yıldız, gezegen.


MANİ


 


Damda kırat harlıyor
Kapılan parlıyor
Aşmış yengem geliyor
Beyaz mendil sallıyor


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Temel kukuletasını çıkarmış, tepesi yokmuş.Neden?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Hamamböceği.






emel





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler