9 Mayıs 2010 Pazar

8 Mayıs 2010



















































































Bugün 8 Mayıs 2010 24 C.Evvel 1431 Nisan: 25 Hızır 3 II. Dünya Savaşı'nın Sona Ermesi (1945)


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsanoğlu sabaha çıkıp güne başladığında bütün organları diline yalvararak şöyle derler: Hakkımızda Allah’tan kork. Çünkü bizim doğru yönde ilerlememiz ancak seninle mümkündür. Sen doğru çizgide olursan, biz de doğru çizgide oluruz. Sen doğru yönden saparsan, biz de saparız. (Tirmizi).


 


KUR'ÂN'I KERÎM ANCAK ALLAH RIZÂSI İÇİN OKUNUR


Kur'ân-ı Kerîm okuduktan sonra dünyevî hiçbir şey istememek lâzımdır.


İmrân bin Husayn (r.a.) bir adama uğradı. Adam Kur'ân-ı Kerîm okuyor, sonra da bir şeyler istiyordu.


İmran bin Husayn'ın bu gördüğü hâlden kalbi sıkış­mış ve musibete uğrayan kimse gibi, "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râçiûn" âyetini okuduktan sonra, "Ben Resûlul­lah'ın, 'Kim Kur'ân-ı Kerîm'i okursa Allah'ın rızâsını ve cennetini istesin. Onunla dünyâyı istemesin. Çünkü öyle topluluklar, kimseler gelecek ki, Kur'ân-ı Kerîm okuyacaklar ye onun karşılığını insanlardan isteyecek­ler.' buyurduğunu işittim." demiştir.


 


İLMİHÂL:   İNSANLARIN HESABA ÇEKİLMESİ


Âhirette insanların hesaba çekilmesi ellibin sene kadar sürecektir. İnsanların ba'zısı hesapsız cennete girerler.


Hayvanların hakları verildikten sonra Cenâb-ı Hakk onlara "Toprak olunuz!" diyecek, onlar da toprak olacak­lardır. İşte o zaman kâfirler "Keşke biz de toprak olsay­dık!.." diyecekler, fakat pişmanlığın faydası olmayacaktır.


Cennet ve Cehennem hep dünyâda kazanılır. Son pişmanlığın faydası olmaz ve âhirette pişmanlık ile âh vâh etmekten başka yapacak bir şey kalmaz.


Bütün insan ve cinlerin mahşerde hesablaşması ve muhakeme işleri tamam olunca Cennet ehli ve Cehen­nem ehli takım takım ayrılacak ve Sırat Köprüsü Ce­hennem üzerine kurulacak; Cennet ehli onun üzerinden kimi yıldırım gibi, kimi rüzgâr gibi ve kimi sür'atli koşan atlar gibi geçip Cennet'e gidecekler. Cehennem ehli ise geçemeyip ateş içine düşecekler ve Cehennemin yedi katında derekelerine göre yerleşeceklerdir.


Kâfirler Cehennem'de ebedî kalacaklar. Ama mü'-minler, varsa günâhları kadar yandıktan sonra çıkıp Cennete gireceklerdir. Zîrâ mü'min, büyük günah işle­mekle kâfir olmaz. Zerre kadar îmânı olan Cehennem'­de ebedî kalmaz.


 


FIKRA


 


Temel Almanya’ya işçi olarak çalışmaya gider. Uçaktaki koltuğunun hemen yanında dünya tükürük şampiyonu oturmaktadır. Adam bir tükürür ve tükrük Temel’in kulağının yanından mermi gibi geçer. Adam: ”Ben 96 olimpiyatları dünya şampiyonu Almanya’dan Hans...” der. Temel şaşırır. Bir müddet sonra adam bir daha tükürür ve tükürük Temel’in kafasını sıyırarak gider. Hans: ”Ben 2000 dünya tükrük şampiyonu Hans!” der. Temel artık dayanamaz ve Hans’ın suratının ortasına tükürür. Temel: ”Acemiyim daa!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz. W.Shakspeare


YEMEK MENÜSÜ


·   TERBİYELİ KÖFTE


·   ERİŞTE


·   M.SALATA


·   K.PAŞA TATLI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ÜNALDI: (Tür.) Er. - Ün aldı.


Kız: SEVDE: (Ar.) Ka. - Siyah, esmer, esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. Sevde.


MANİ


 


Fındık dalda bir sıra
Yârim gitti Mısır'a
Koyun olsam yayılsam
Yârimin peşi sıra


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Geceleri tarlada dolaşan kırmızı şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Yarım kurt bulmak.



 


72vrtujj.gif picture by Lilith_RJ2
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler