17 Ağustos 2009 Pazartesi

11 Temmuz 2009















































Bugün 11 Temmuz 2009 20 Recep 1429 Haziran: 28 Hızır:67 İngilizler'in Mısır'ı İşgali (1882)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Teala, İbrahim Peygambere şöyle buyurdu: Ey Halilim (Dostum)! Yalnız mü’minlere değil, kafirlere karşı da güzel ahlaklı ol ki, iyilerin girdiği yer (cennete) giresin.  Hadis (Taberani).


 


ÇOCUKLARA İSİM KOYMAK VE HELÂL YEDİRMEK


Ana baba, çocuğuna güzel isim koymalıdır. Çünkü kı­yamet günü çocuk kendi ismi ve babasının ismiyle çağ­rılacaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Allâhü Teâ­lâ'ya en sevimli olan isim, Abdullah ve Abdurrah-mân'dır." buyurmuştur.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çirkin isimleri güzel isimlerle değiştirirdi. Peygamberlerin veya meleklerin ismini taşıyan çocuğa lanet etmek, sövmek ve ona hakaret etmek caiz olmaz. Ancak o isimle isimlenen şahsın ismini söylemeden kendisine 'sen söylesin, sen böylesin1 denilebilir.


Muhammed isimli çocuğa hürmet edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Çocuğu Muhammed diye isimlen­dirdiğiniz zaman ona ikramda bulunun, mecliste ona yer verin ve ona karşı asık suratlı olmayın." buyurmuştur. Bu saygı, o kimsenin Peygamber Efendimizle (s.a.v.) aynı ismi taşımasındandır.


Ecdadımız Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) mübarek ismini vermek istediklerinde saygısızlıklara fırsat ver­memek için çocuklarına Mehmed diye isim vermişlerdir.


Ana babanın çocuklarını, doğdukları zaman sağ kula­ğına ezan, sol kulağına kamet okuyup en güzel isimle isimlendirmeleri, mâlî imkânı varsa kız çocuk için bir, erkek çocuk için iki kurban kesmeleri, aklı erdiği zaman Kur'ân-ı Kerîm öğretmeleri, ibâdetleri, farzları, sünnet­leri ve dinin diğer âdâblarını öğretmeleri çocuğun anne babası üzerindeki haklarındandır.


Çocukları helâl ve temiz rızık ile beslemek, vakit gel­diği zaman onları evlendirmek, ana babanın vazîfelerin-dendir. Şayet evlendirmediği çocuk bir günah işlerse günah ana babasınadır.


Hâsılı, çocuk ana babasına Allah'ın İslâm fıtratı üze­rine tertemiz bir emânetidir. Ana baba da emâneti aynı şekilde tertemiz iade etmelidir. Çocuğun dînini ve ırzını koruma hususunda mesuliyetten kurtulmak için bütün gayretini sarf etmelidir.


 


FIKRA


Çocuk okuldan gelmiş ve annesine “Anne ben Alman oldum” demiş. Annesi “Oğlum sen ne diyorsun, delirdin mi?” demiş. Çocuk “Arkadaşlarla karar verdik ben artık Almanım” deyince içerden babası hışımla gelerek çocuğa tokat atmış. Çocuk “İşe bak ya... Alman oldum, hemen Türkler’le başım belaya girdi!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


İnsan beynine biçim veren eğitimdir.Fidan nasıl bükülüyorsa ağaç da eğilir.


Alexander Pope


YEMEK MENÜSÜ


·         Mantarlı tavuk sote


·         Fırında makarna


·         Mozaik pasta


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


 


Şu dağlar ulu dağlar


Derelerde su çağlar


Yarinden ayrılanlar


Kah düşünür kah ağlar


KARİKATÜR


 4raconauymaz_1_.jpg


BİLMECE


 


Yeter Çektiğim! diye yakınır


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Karpuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler