24 Ağustos 2009 Pazartesi

28 Temmuz 2009











































Bugün 28 Temmuz 2009 7 Şaban 1429 Temmuz: 15 Hızır:84 I.Dünya Savaşı'nın Başlaması (1914)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Yasin suresini Allah’ın rızasını gözeterek okuyan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.Yasin suresini, ölmek üzere olanlarınızın yanında okuyunuz.  hadis (Beyhaki).


 


 


HAYIRLI MAL


İnsanın sadaka vermek için kazanç elde etmeye çalışması çok faziletlidir. Çünkü kazancın menfaati diğer insanlara da ulaşır. Resûlullah (s.a.v.) hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur:


"İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olan dır."


"Hased -gıbta etmek manasınadır- ancak iki kimse hakkında caiz olur: Allah'ın kendisine verdiği hikmetle hükmeden kimse, Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda harcayan kimse."


"Salih bir mal, sâlih bir kimse için ne güzeldir."


"Takva ile beraber zenginlik ne güzeldir."


Malın sâlih olması, onun kazanıldığı ve sarf edildiği yerlerin güzel olmasıdır.


Enes b. Mâlik (r.a.), Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) on sene hizmet etmişti. Resûlullah (s.a.v.), onun için yaptığı duasının sonunda şöyle buyurdu: "Allah'ım, onun malını ve evlâdını çoğalt, ömrünü uzat." Şayet malın fazîleti olmasaydı böyle duâ etmezdi. Hz. Enes yüz altmış sene yaşamıştır. Onun hurma ağaçları bir senede iki defa hurma verirdi. Onun sulbünden yüz altı çocuk doğmuştur. Takva sahibi olan zenginin mükâfatı iki kat verilir.


Süfyân-ı Sevrî, "Bu zamanda mal, silahtır." demiştir. Çünkü düşmanların şerri onunla defedilir, dostlara onunla muvaffak olunur. Düşmana karşı onunla yardım olunur ve Allah'ın dîni bununla muzaffer olur. Bâtıl ehlinin zelîlolmasına ve heybetlerinin kırılmasına onunla ulaşılır. Düşmanların kalbine korku onunla düşürülür.


İlim ve mal ayıpları örter, fakirlik ve cehalet ayıpları açar. Malın birbirine zıt iki ciheti vardır; hayır ve şer. Mal, Allah'ın büyük bir nimetidir. O halde onu israf etmek, Allah'ın nimetini hakîr görmek, zayi etmek, onun şükrünü terk etmek nankörlüktür. Bunlar ise nîmeti veren Allah'ın azabına, sevmemesine ve o nîmetin elden gitmesine sebep olur. Kulun nimetlere şükretmesi ve onları muhafaza etmesi, nîmetin devamlılığına ve ziyadeleşmesine vesîle olur. Nitekim Allâhü Teâlâ şöyle buyurmuştur (meâlen): "Eğer şükrederseniz elbette size artırırım..." (İbrahim Sûresi, âyet 7)


FIKRA


Akıllı bir füze, Taliban’la ilgisi olmayan, sivil bir Afganlı’ya isabet ederek; yaralamış. Afganlı, inleyerek sitem etmiş: “Bak, adından belli ki sen akıllı bir füzesin. Yakışır mı sana, benim gibi suçsuz bir insanı vurmak?” Akıllı füze, mahcup bir şekilde boynunu bükmüş: “Doğru söylüyorsun, ben akıllıyım; ama ne yazık ki sahibim akılsız!”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


 


Her münakaşanın temelinde birisinin cahilliği yatar.


Louis D. Brandeis


YEMEK MENÜSÜ


·         Tereyağı


·         Tulum Peyniri


·         Çilek Reçeli


·         Zeytin


·         Daomates-Salatalık


·         Adaçayı


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YILMAZ : Bıkmayan, azimli


Kız: AHUELA:Çok güzel gözlü.


MANİ


 


Kanarya var bülbül var


Etrafı sardı bahar


İkimiz bir olalım


Gelmeden şu sonbahar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ön kapıda karınız avaz avaz bağırıyor, arka


kapıda ise köpeginiz durmaksızın havlıyor. Önce hangisini içeri alırsınız ?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: 'TenisTopu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler