19 Ağustos 2009 Çarşamba

18 Temmuz 2009







































Bugün 18 Temmuz 2009 27 Recep 1429 Temmuz: 5 Hızır:74 Tüm Türkiye'de Ezanın Arapça olarak Okunması Yasaklandı (1932)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah bir topluluk hakkında hayır dilerse, alimlerini (aydınların) çoğaltır, cahillerini azaltır. Öyle ki, alim konuştuğunda kendisini destekleyen pek çok kimse bulur. Cahil konuştuğunda ise, sözü bastırılır. Allah bir topluluk hakkında şer (kötü son) dilerse, cahillerini çoğaltır, alimlerini azaltır. Öyle ki, cahil konuşsa kendisini destekleyen birçok kimse bulur, alim konuşursa sözü bastırılır.


Hadis-i Şerif (Deylemi).


 


 


Mİ'RÂC GECESİ'NDE VE GÜNDÜZÜNDE YAPILACAK İBÂDET


Receb-i Şerif’in 27. Gecesi (yarın akşam) Mi’raç Gecesi dir. Yatsı namazından sonra 12 rek'at Hacet na¬mazı kılınır. Beher rek'atte Fatihadan sonra 10 İhlâs-ı Şerif okunur. Namaza niyet şöyledir: "Yâ Rabbi, rızâ-yi şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin İle müserre kıldığın sevgili Habîbln Resûl-i Zîşân Efen¬dimiz hürmetine ben âciz kulunu aff-ı İlâhîne, feyz-l ilâhine ve rızâ-yı ilâhîne mazhar eyle."


Namazdan sonra:


4 Fâtiha-i Şerife,


100 defa, "Şübhânallâhl ve'l-hamdü lillâhi vela ilahe illahhahü vallahü ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi’-aliyyi’l-azim”,


100 İstiğfâr-ı şerîf,


100 Salevât-ı şerîfe okunup duâ edilir.


Bu namazda, İhlâslar 100 adet okunur veya bu namaz 100 rek'at olarak kılınırsa; -bunu yerine getiren mü'min bu namazın feyz ve bereketiyle- huzûr-i ilâhiye namaz borçlu¬su olarak çıkmaz.


• Hadîs-i şerifte, Mi’raç (Receb-i Şerîf'in 27.) gecesinin gününde oruç tutana altmış ay oruç sevabı yazılacağı va'ded.lmiştir. O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rak’atte Fatiha’dan sonra 5 Ayetül-Kürsi, 5 Kul ya eyyühe’l-kafirun, 5 İhlas-Şerif, 5 Felak suresi, 5 nas suresi okunur. “Dua ve İbadetler, Fazilet Neştiyat”


ANA BABAYA KÖTÜ SÖZ SÖYLENMEZ


Bir müalüman, hiç kimsenin ana babasına kötü söz sölemez. Çünkü o da onun ana babasına kötü söz söyleyebilir, .Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) "Kişinin ana babasına kötü söz söylemesi (sövmesi) büyük günahlardandır buyurdu. Ashâb-ı kirâm (r. anhüm), 'Kişi, ana babasına kötü söz söyler mi?' dediler. Resûlullâh (s.a.v.) 'Evet, söler. Kışı bir adamın babasına söver, o da onun babasına söver, anasına söver.' buyurdu.


 


FIKRA


Kosova Savaşı sırasında Nato İtalya'daki üstlerinden Belgrad'ı bombalarken Sırp gazetelerinde yayınlanan bir fıkra: “Priştine'den Belgrad'a en kısa yoldan nasıl gidilir?” Cevap: “Priştine'den Arnavutluk'a geçersin. Arnavutluk'tan Adriyatik kıyısına inersin. Adriyatik kıyısından İtalya'ya geçersin. İtalya'dan Belgrad'a her yarım saatte bir uçak kalkıyor!” (Alper Şahin)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hiç kimse, başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.


J.K.Moorhead


YEMEK MENÜSÜ


·         Düğün Çorba


·         Rosto Köfte


·         Peynirli Makarna


·         Marul Salatası


·         Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ACAR : Becerikli,atılgan


Kız: AÇANGÜL: Açılan gül çiçeği


MANİ


 


Garanfil deste deste


Beni bubamdan iste


Bubam beni vermezse


Gıratı iyi besle


KARİKATÜR


 



BİLMECE


Tavuklar en çok hangi ülkeyi


sever?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Çünkü kuru saçlar için yazıyormuş!


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler