18 Ağustos 2009 Salı

14 Temmuz 2009















































Bugün 14 Temmuz 2009 23 Recep 1429 Temmuz: 1 Hızır:70 Hz. Aişe (R.Anha)'ın Vefatı (M.678)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


 


İnsanların içinde geğirmekten uzak dur. Şüphesiz dünyada en çok tok olanlar, ahirette en uzun açlığı çekeceklerdir.


Hadis (Tirmizi).


 


ALLAH İÇİN CÖMERTLİK


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
"Allah'ın dostları ancak cömertlik ve güzel ahlâk üzere yaratılmışlardır." Allah'ın dostu, Allah'ın farzları­na, vesâir emânetlerine riâyet eden ve nehyettiklerinden, "yapma!" buyurduklarından kaçınandır.
Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz bir hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: "Cömert, Allah'a (onun rahmetine) yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehen­nemden uzaktır. Cimri, Allah'tan (onun rahmetinden) uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, ce­henneme yakındır. Cömert câhil, Allâhü Teâlâ'ya, cimri âbidden daha sevimlidir."
Ebû Hüreyre (r.a.)'ın rivayet ettiği hadîs-i şerîfte Resû­lullâh (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Dikkat edin, her cömert cennettedir. Bu Allah'a vâclbtlr. Ben ona kefilim. Dikkat edin, her cimri cehennemdedir ve bu Allah'a vâclbtlr. Ben buna kefilim." Yâ Resûlallah, cö­mert ve cimri kimdir?' dediler. Buyurdu ki: "Cömert kendi malında Allâhü Teâlâ'nın haklarıyla (zekât, kurban vs.) cömertlik eden kimsedir. Cimri İse Allâhü Teâlâ'nın haklarını men eden (yermeyen) ve Rabblne karşı cim­rilik eden kimsedir. Cömert; haram yolla kazandığını, İsraf ederek harcayan kimse değildir."
Bir hadîs-i şerîfte şöyle buyuruldu: "Cömertlerin hatâ­sını bağışlayınız. Çünkü o her kaydığında Allâhü Teâlâ elinden tutar/1
Hz. Hasan bin Al! (r.a.)'a bir adam gelerek ondan bir şey istemişti. O elli bin dirhem ve beş yüz dinar verdi. Taşı­ması için bir hamal çağır. Onun ücreti de bana aittir, dedi.' Hz. Hasan'a bir kadın geldi ve küçük bir kap ile bal istedi. O da ona bir tulum bal verilmesini emretti. Ve 'O ihtiyacı kadarını istedi, biz himmetimiz miktarınca veririz.' buyurdu.
Hz. Ali (r.a.) bir gün ağladı. Neden ağladığı sorulunca: 'Yedi gündür bana müsâfir gelmiyor. Allâhü Teâlâ'nın beni zelîl ve hakîr kılmış olmasından korkuyorum.' buyurdu.
Hz. Enes (r.a.) şöyle demiştir: Evin zekâtı, onun bir odasını müsâfir için ayırmaktır.
 


FIKRA


İngiliz garson, Türk müşteriye: “Çanakkale’de çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz” deyince bizimkinden gayet soğukkanlı bir şekilde şu cevabı alır: “Orada ne işiniz vardı?”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


İlim aşağıdakileri yükseltir,cahillik yüksektekileri alçaltır.


Sokrates


 


YEMEK MENÜSÜ


·         Şehriye Çorbası


·         Biber Dolma


·         Yogurt


·          çoban salata


·         Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek:


Kız:


MANİ


 


 


Karanfil katar oldu,


Ayrılıklar yeter oldu,


Bize bu ayrılıklar,


Ölümden beter oldu.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


 


Yumurta kime dokunur ?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Trafik Polisi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler