25 Ağustos 2009 Salı

4 Ağustos 2009















































Bugün 4 Ağustos 2009 14 Şaban 1429 Temmuz: 22 Hızır:91 Enver Paşa'nın Öldürülmesi (1922)


 


HADİS-İ ŞERİF


 


Elbiselerinizi yıkayınız. Saçlarınızın fazlalıklarını kesiniz. Misvak kullanınız. (Diş temizliğine özen gösteriniz.) Süsleniniz ve temizleniniz. Çünkü İsrailoğulları bunu yapmadıkları için, kadınları (onlardan tiksinip soğumuşlar ve) meşru olmayan ilişkilere yönelmişlerdir.  Hadis (İbn-i Asakir)


 


BERÂT GECESİNDE İBÂDET


Yarın akşam Şa'bân-ı şerîfin 15'inci gecesi yani Berât Gecesi'dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Tesbîh namazı kılınır. Berât gecesinde kılınması tavsiye edilen "Hayır namazı" vardır. 100 rek'atlik bu namazı kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nail olur. Namaza şöyle niyet edilir:


"Yâ Rabbi, niyet ettim senin rızâ-yı şerifin için na¬maza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından ha¬lâs eyleyip, süedâ deÛerine kaydeyle."


Her rek'atte Fâtiha'dan sonra 10 İhlâs-ı şerîf oku¬nur. İki rek'atte bir selâm verilerek 100 rek'ate tamam¬lanır.


Namazdan sonra; Allâhü Teâlâ'nın "Hû" ism-i şerî-finin ebced hesabına göre değeri 11'dir. Resûlullâh Efendimiz'in isimlerinden "Tâhâ"nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için aşağıdaki 11 şey 14 adet oku¬nur. Bunlar;


İstiğfar: 14 kere, Salevât-ı şerîfe: 14 kere, Fâtiha-i şerîfe (Besmeleyle)'. 14 kere, Âyetü'l-Kürsî (Besmeleyle)'. 14 kere, Tevbe Sûresinin son 2 âyeti olan "Lekad câe-küm..." (Besmeleyle): 14 kere,


14 kere "Yasin, Yasin..." dedikten sonra 1 Yâsîn-i şerîf. (Yâsîn-i şerîfte 7 zahirî, 7 bâtını "mübîn" vardır, böylece oda 14 olur.)


İhlâs-ı şerîf (Besmeleyle): 14 kere, Felak Sûresi (Besmeleyle): 14 kere, Nâs Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,


"Sübhânellâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilahe illallâhü vallâhü ekber Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliy-yi'l-azîm": 14 kere,


Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir): 14 kere okunur ve duâ edilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


FIKRA


Clinton bir gün Bağdat’a gitmiş, Saddam'ın karşısına oturmuş. Bakmış ki Saddam’ın koltuğunda 2 tane düğme var… “Bunlar ne?” diye sormuş. Saddam: “Bak göstereyim…” diyerek birincisine basmış. Alttan bir el cıkmış Clinton’u gıdıklamaya başlamış. Saddam gülerek ikinci düğmeye basmış. Bir el çıkıp Clinton’a vurmaya başlamış. Bu manzara karşısında Saddam kahkahalara boğulmus. Clinton; “Peki…” demiş, “… haftaya bizim oraya bekleriz.” Bu kez Saddam Amerika’ya gitmiş. Bakmış ki Clinton’un masasında 2 düğme. Saddam “Bunlar ne işe yarar?” diye sormuş. Clinton; “Bak göstereyim…” diyerek düğmenin birine basmış. Basar basmaz da gülmeye başlamış. Saddam şaşkın bir halde bakarken Clinton ikinci düğmeye de basmış ve kasıklarını tutarak gülmeye başlamış. Bir süre sonra Saddam “Ben artık Bağdat’a döneyim!” diyerek izin istemiş. Clinton; “Bağdat?.. Hangi Bağdat?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


 


Hayattan korkmayın çocuklar;iyi ve doğru bir şeyler yaptığınız zaman hayat öyle güzel ki


Dostoyevski


YEMEK MENÜSÜ


·         EZOGELİN ÇORBA


·         ETLİ KURU FASÜLYE


·         SARIKIZ PİLAV


·         ANTEP TEL KADAYIF


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: VEFA : Sözünde durma, dostluğunu sürdürme


Kız: ALEDA: Nazlı, kaprisli


MANİ


 


Misafirim nazlandı,


Börek diye sızlandı,


Bir sini börek yedi,


Biraz olsun uslandı


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Pazardan aldım
Bir tane, Eve geldim Bin tane


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (EV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler