28 Ağustos 2009 Cuma

14 Ağustos 2009



















































Bugün 14 Ağustos 2009 24 Şaban 1429 Ağustos: 1 Hızır:101 II.Kıbrıs Harekatı (1974) - Süleymaniye Camii Açılış Töreni (1556)


 


HADİS-İ ŞERİF


Cenaze namazı kıldığınızda, ölen için gönülden ve samimi dua ediniz.


Hadis-i Şerif (Ebu Davud).


 


HÂCE ALİ RÂMÎTENÎ (K. S.)


Silsile-i Sâdâtın on ikinci halkası olan Hâce Alî Râmîtenî (k.s.), Buhârâ'ya 10 km. mesafedeki Râmîten'de doğdu. Lakabı Azı-zân'dır. Ali Râmîtenî Hazretleri dokumacılık yapardı. Dînî ilimleri mükemmel bir şekilde tahsilden sonra Mahmud incir Fağnevî Hazretlerine intisâb etti. Ustâzı Mahmud Fağnevî Hazretleri, vefatı yaklaşınca hilâfeti Ali Râmîtenî'ye emânet etti.


Âlim Alâü'd-devle es-Simnânî ile mektuplaşırdı. Birgün Simnâ-nî, Hâce Ali Râmîtenî'ye şu suâlin cevabı için bir haberci gönderdi. 'Bizler de sizler de fakirlere, miskinlere hizmet ediyor, onlara yemek yediriyoruz. Biz zahmet çekerek bunu yapıyoruz, siz ise hiç zahmet çekmeden elinizde ne varsa onunla hizmet ediyorsunuz. Fakat insanlar sizden razı oluyor, size teşekkür ediyor, bizden razı olmuyor, şikâyetçi oluyorlar. Bunun sebebi nedir?'


Ali Râmîtenî Hazretleri şöyle cevap verdiler: "Yaptığı İyilikleri başa kakarak hizmet edenler çoktur. Yaptığı İyiliğin kabulünü ümld ederek hizmet edenler İse azdır. Sizler bu şekilde hizmet etmeye çalışın ki, hiç kimse size karşı öfkelenip şikâyetçi olmasın.


"Ey îmân edenler! Allah'a öyle tevbe edin ki nasûh (gayet ciddî, müessir, öğütçü) bir tevbe olsun..." mealindeki (fahrîm Sûresi, 8.) âyet-i kerîmeyi şöyle tefsir buyurdular: "Burada hem işaret, hem de beşaret (müjde) vardır. Tevbeye ve günahlardan dönmeye işaret, tevbenın kabul olunacağına da müjde vardır. Çünkü Allânü Teâlâ, tevbeyi kabul etmeyecek olsaydı kullarına tevbe etmelerini emretmezdi. Emrettiğine göre bu emir, teybenin kabul olunacağının delili ve müjdesidır. Lakin kabul edildiğinden şüphe etmeden kişi kendisini hep kusurlu, günahkâr görmelidir.."


Hâce Ali Râmîtenî (k.s.) buyurdular: "Kişi amel etmeli, fakat buna rağmen hiçbir şey yapmadığına ve yaptığı amelde kusur ve noksanlar olduğuna inanmalı ve tekrar amel etmeğe başlamalıdır."


"İki vakitte (yerde) kendinizi muhafaza ediniz. Biri konuşma anında, diğeri de yemek ânında."


Hâce Ali Râmîtenî (k.s.) irşâd emânetini, halîfelerinden Muham-med Baba Semmâsî (k.s.) Hazretlerine teslim ettiler 721 /1321 yılının Zilkade ayında, yüz otuz yaşında âhirete irtihâl buyurdular. Kabr-i şerîfleri Buhâra'da Râmiten kasabasındadır, hâla ziyaret edilir. Kuddise sirruh.


FIKRA


Birçok Avrupalı liderin yaka silktiği İtalya Başbakanı Berlusconi fıkralara malzeme oldu. İtalyan Espresso dergisi Başbakanı "aptal" gibi gösteren 100 fıkrayı yayınlayarak tarihe geçti. Berlusconi'nin dergiye vereceği cevap merak konusu. Şu anda tüm Avrupa, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi konuşuyor. "Mülteci gemilerini toplarla batıralım" gibi radikal fikirleri olan Berlusconi, en çok Fransız ve İngiliz basınına malzeme oluyordu. Kendi basını da Berlusconi'ye cephe almaya başlarken, haftalık Espresso dergisi yapılabilecek en radikal yayıncılığı yaptı ve Başbakanı "aptal ve para düşkünü" gibi gösteren 100 fıkrayı kapak konusu yaptı. Berlusconi'nin kendini "en zeki insan" gibi hissetmesi, kendisini tanrı ile kıyaslaması fıkraların temel konuları. (Yasemin Taşkın)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Güzellik doğruluk,doğruluk güzelliktir.


Keats


YEMEK MENÜSÜ


·         TARHANA ÇORBA


·         YOĞURTLU ISPANAK


·         KAŞARLI FIRIN MAKARNA


·         MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: YAŞAR : Doğan çocuğun uzun ömürlü olması dileğiyle konan bir ad


Kız: AKEL: Eli uğurlu anlamında


MANİ


Şu .... bize uzak


Yolları tozak tozak


Gönder yarim bir yumak


Öreyim sana kazak.


 


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İstanbul da pişer
Kokusu buraya düşer


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (RADYO)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler