6 Ekim 2011 Perşembe

26 Ağustos 2011

























































































Bugün 26 Ağustos 2011 26 Ramazan 1432 Ağustos: 13 Hızır 113 Kadir Gecesi - Malazgirt Zaferi (1071) - Büyük Taaruz (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Eğer dünya Allah nazarında bir sivrisineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kafire ondan bir yudum su içirmezdi. Ravi: Tirmizi


 


KADİR GECESİ


 


Kadir Gecesi, Ramazan-ı şerîf ayı içinde bulunan ve Kur'ân-ı kerîmde methedilen en kıymetli gecedir. Âyet-i kerîmede buyuruldu ki: "Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır." Kur'ân-ı kerîm, Resûlullaha bu gece gelmeye başladı.


Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:


"Allahü teâlâ indinde en kıymetli gece, Kadir Gecesi'dir."


"Kadir Gecesi'nde bir defa, Kadir sûresini okumak, başka zamanda Kur'ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevaptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."


"Kadir Gecesi'ni, inanarak ve sevabını bekleyerek ihya edenin, geçmiş bütün günahlarını Allahü teâlâ mağfiret eder."


Bu geceyi ihya için; kaza namazı kılmalı, Kur'ân-ı kerîm ve ilmihâl okumalı, duâ ve tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindir meli, bunların sevaplarını ölü diri bütün Müslümanlara göndermelidir!


 


İKİ ZAFER


MALAZGİRT ZAFERİ: Büyük Selçuklu Devleti'nde, Alparslan devrinin en önemli hâdisesi, 26 Ağustos 1071'de yapılan Malazgirt Meydan Muharebesi'dir. Sultan Alparslan'ın Anadolu toprakları üzerindeki fetih hareketleri ve Bizans baş-kentini zorlamaları, İmparator Romanos Diogenes'i harekete geçirir. Alparslan 1071 yılı içinde Mısır Fâtimı Devleti'ne kar çıktığı seferden sonra ordusuyla Anadolu'ya dönerek, Malazgirt'e iner. Günlerden Cumadır. Akşama kadar süren savaşta, koskoca Malazgirt Ovası 100 binden fazla Bizanslıya mezar olur. Bizans imparatoru da esir edilir. Bu zafer, Türklerin Anadolu'ya yerleşmelerini ve hâkimiyetlerini sağlar.


BÜYÜK TAARRUZ: Türk tarihinde, Ağustos ayı, çok büyük zaferlerin kazanıldığı bir aydır, istiklâl Savası'nda, Yunan ordusuna kat'î darbeyi vurmak için, 26 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruz başlatıldı. Kesin zaferle sonuçlanan bu taarruzun sonunda, Türk Ordusu Afyonkarahisar'dan İzmir'e kadar bölgeyi 15 gün içinde kurtardı. Yunan ordusunun yansı imha edildi. Daha sonra da, düşman orduları yurdumuzdan çekildi.


FIKRA


 


Hitler toplama kampina gitmis, yahudilerden birini cagirmis :


- "2+2 kac eder" diye sormuş  adam da "7" demiş


Hitler donmus arkasindaki yuzbasiya:


- "Ulan bu ne bicim toplama kampi? "


GÜNÜN SÖZÜ


 


Aşkın gelişi, aklın gidişidir. ANTOİNE BRET


YEMEK MENÜSÜ


·          GEMİCİ KURU FASULYE


·          PİRİNÇ PİLAVI


·          CACIK


·          MEYVE


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALATAY: (Tür.) Er. - Derisinde be­nekler olan tay.


Kız: BİGE: (Tür.) Ka. - Evlenmemiş, çouğu olmamış.


MANİ


 


Ruh hasta, vücut yara,


Soluğu yok hiç hayra,


Böyle bir bahtı kara,


Görmemiştir Ankara.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Yıkanan tona ne denir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: itotur diyemeyeceğimiz için.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi