12 Ağustos 2010 Perşembe

11 Temmuz 2010












































































Bugün 11 Temmuz 2010 29 Recep 1431 Haziran: 28 Hızır 67 İngilizler'in Mısır'ı İşgali (1882)-Çarkdönümü fırtınası


HADİS-İ ŞERİF



Kim bir musibete uğrayıp ta Allah'a sığınarak size iltica ederse, onu koruyun. Kim Allah aşkına sizden birşey isterse, ona verin. Kim sizi davet ederse, davetine katılın. Size bir iyilik yapana siz de karşılık verin. Eğer karşılık olarak verecek birşey bulamazsanız, karşlığını verdiğinize kanaat getirinceye kadar dua edin. Ravi: Nesai, Zekat 72



SABÂN AYININ FAZİLETİ


Hz. Âişe validemiz buyurdular ki: "...Ben Resûlullâh'ın Ramazan ayından başka hiçbir ayın tamamında oruç tuttuğunu ve Sabân ayında tuttuğu oruçtan daha çok, başka hiçbir ayda oruç tuttuğunu görmedim."


Resûlullâh (s.a.v.) Hz. Âişe'ye (r.anhâ) "Sabân ayın­daki oruç bana en sevimli olandır." buyurduktan sonra, "Yâ Âişe! O öyle bir aydır ki, sene içinde ruhu kabz olunacakların (öleceklerin) isimleri ölüm meleğine veri­lir. Ben de ismimin, ben oruçlu iken verilmesini isterim."


Ümmü Seleme (r.anhâ) validemiz: "Resûlullâh Ra­mazan ayından sonra Şabân'daki kadar hiçbir ayda oruç tutmamıştır." buyurdular. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular.


"Receb; Allâhü Teâlâ'nın ayı, Şaban; benim ayım, Ramazan; ümmetimin ayıdır. Sabân günahlara keffâret olan aydır, Ramazan ise günahları temizleyen aydır.'


Bu ay, hayır kapılarının açılacağı, bereketin indirile­ceği, hatâların terk edileceği, günahların bağışlanacağı ve yaratılmışların en hayırlısı olan Resûlullah'a (s.a.v.) çokça salâvâtın getirileceği bir aydır.


Böyle olunca, mü'minlerin bu ayda gafletten uyanma­ları, günahlardan temizlenip geçmişte işlediği günahlar­dan dolayı tevbe ederek Ramazan ayına hazırlanmaları gerekir. Bu ayda Allah'a yalvarıp yakarmalı, ayın sahibi olan Peygamber Efendimiz'i (s.a.v.) vesîle kılarak Allah'a yaklaşmaya çalışmalıdır.


Bunları sonra yaparım diyerek tehir etmemeli(gecik-memeli)dir. Zira dünyâ üç günden ibarettir. Biri, dündür, geçmiştir; ibrettir. Diğeri bugündür, amel etme günüdür; ganimettir. Diğeri de, yarındır ki, emeldir; tehlikelidir. Ona çıkıp çıkamayacağını bilemezsin. Aylar da böyle­dir. Receb geçmiştir, tekrar dönmez. Ramazan gelecek­tir, fakat ona kavuşup kavuşamayacağını bilemezsin. Şa'bân ise iki ay arasında bir vâsıtadır. O ayda ibâdetle meşgul olmayı ganimet bilmek îcâb eder.



FIKRA



Bir çinli, bir zenci ve Temel, ceplerindeki son paraları ile aldıkları şarabı sırayla içerek Kansas caddelerinde ilerlerken bir tabelaya rastlarlar: “Eleman aranıyor.” Zenci, tabelayı görünce heyecanlanır ve işe talip olmak üzere derhal dükkana girer. Dükkandaki adam, kendisine iş soran zenciye aşağılayıcı bir bakış fırlatır ve onu dükkandan çıkartırken: “Biz burada zencileri istemiyoruz!” diye bağırır. Zenci dostunun başarısız olması üzerine bu kez Çinli şansını denemeye karar verir. Ancak sonuç hemen hemen aynıdır: “Sarı derililere iş yok, defol!” Son olarak bizim Temel girer dükkana. Dükkan sahibi Temel’i görünce gülümser ve: “Tamam dostum, yarın saat yedide gel ve işe başla.” diyerek Temel’in omzunu sıvazlar. Üç arkadaş, sevinç içinde evlerine dönerler. Temel, sabah uyanmakta güçlük çekeceği için Çinli’den kendisini uyandırmasını rica eder ve heyecanla uykuya dalar. Zenci ve çinli, ırkçı dükkan sahibine bir oyun oynamaya karar verirler ve Temel uyurken, yüzünü kömürle simsiyah yaparlar. Ertesi sabah çinli, Temel’i tam zamanında uyandırır ve işe yollar. Dükkan sahibi karşısındaki siyah suratlı adamı görünce öfkeyle bağırır: “Defol bur’dan! Sana daha dün söyledim zencilere iş yok diye!” üzüntüyle dükkandan ayrılan Temel, rastladığı bir aynada kendini görünce şaşırır ve şöyle der: “Uyyyy! Aptal Çinliii!.. Yanluş adamı uyandırmuş daaa!..”


GÜNÜN SÖZÜ



Mutluluk elin erişebileceği çiçeklerden bir demet yapma sanatıdır. B.Goddar


YEMEK MENÜSÜ


· KARIŞIK KIZARTMA


· SPAGETTİ


· YOĞURT


· MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SINGIN: (Tür.) Er. 1. Kırık, dökük. 2. Dağınık. 3. Sıkıntılı, kederli. 4. Çekingen, gözü korkmuş.


Kız: SIDKİYE: (Ar.) Ka. - İç yürek temizliğiyle doğrulukla ilgili,


MANİ



Dere boyu yeşillik
Nerde kaldı Keşirlik
Keşirliğe gidenler
İstiyor beşi birlik


KARİKATÜR



BİLMECE


Çarığı çattım bacaya attım.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Kan vermek için)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi