25 Ağustos 2010 Çarşamba

24 Ağustos 2010











































Bugün 24 Ağustos 2010   14 Ramazan 1431 Ağustos: 11 Hızır 111 Mercidabık Zaferi (1516)-Vezuv Yanardağı'nın Pompei ve Herkülaneum şehirlerini yok etmesi (79)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir. Ravi: Tirmizi, Zühd 57


 


"HEDİYELEŞİN, BİRBİRİNİZİ DAHA ÇOK SEVERSİNİZ"


Hediyeleşmek, güzel ahlâktandır ve Resûlullâh Efen-dimiz'in (s.a.v.) sünnetindendir.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), Hz. Ömer'e bir hediye aöndermiş, o da hediyeyi iade etmişti. Peygamber Efen­dimiz/Yâ Ömer, hediyemi niçin iade ettin?' diye sordu. Hz Ömer "Yâ Resûlallâh, ben sizin; insanların hayırlısı, onlardan bir şey kabul etmeyenidir, buyurduğunuzu işıt-miştim." dedi. Peygamber Efendimiz, "Ey Ömer, o, kar­şılığında menfaat maksadı ile olandır. Karşılığında sen­den bir şey umulmayan (hediye) ise Allâhü Teâlâ'nın sana gönderdiği bir rızıktır." buyurdu.


Enes bin Mâlik (r.a.) buyurdu: "Resûlullâh insanlar arasını birleştirmek için hediyeleşmeyi emreder ve 'Keşke bütün insanlar Müslüman olsa da hiç aç kalmak­sızın hediyeleşseler!..' buyururdu."


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) "Hediyeleşiniz, birbirini­zi daha çok seversiniz." buyurmuştur.


Peygamber Efendimiz -ister bir yudum su olsun, ister­se bir tavşan budu olsun- hediyeyi kabul eder ve buna karşılık daha iyisini verirdi.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.): "Ey Ensâr cemâati, hediyeleşiniz; zîrâ hediyeleşmek sînelerdeki nefreti gi­derir, ülfeti doğurur. Eğer bana bir koyun ayağı ikram edilse elbette onu kabul ederim, onu yemek için davet olunsam elbette icabet (daveti kabul) ederim."


"Kalpler, kendisine ihsan edeni sevmek ve kötülük ede­ne de buğzetmek fıtratında yaratılmıştır." buyurdular.


Yenilecek yahut içilecek cinsinden gelen hediyeden hazır bulunanlara ikram etmek müstehab görülmüştür. Abdullah bin Abbâs (r.a.) "Bir kimseye yanında insan­lar olduğu halde yenecek ve içecek nevinden bir hediye gelirse onlar hediyede ortak olurlar." buyurdu.


Hz. Muâviye, Saîd bin Âs'a hediye olarak birçok kese altın ile gümüş kaplar göndermişti. Saîd bin As (r.a.), elçiye "Yolda gelirken kendin için takdîr ettiğini al." dedi. Sonra kalanın tamamını arkadaşlarına taksîm etti. Ondan sâdece bir elbise hâriç hiçbir şey almadı.


 


FIKRA


 


Temel karısıyla küs. Her şeyi yazışarak anlatırlar birbirlerine. Temel yazar; ”Sabah çok önemli bir işim var, beni saat 8’de kaldır...” Ertesi gün saat 11’de uyanır. Yastığında bir not; ”Temel, saat 8, kalk!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Propaganda öyle bir sanattır ki, insan başkasının ayağına basarken kendisi "ah" der. Bob Hope


YEMEK MENÜSÜ


·   KADINBUDU KÖFTE


·   MERCİMEK ÇORBA


·   ÇOBAN SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SÜLEYMAN: (Ar.) Er. 1. İbranice "huzur, sükun". 2. Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberden biri. Ulu'l-Azm peygamberlerdendir.


Kız: ŞEZERÂT: (Ar.) Ka. - İşlenmeden maddenin içinde toplanan altın parçaları. Süs olarak kullanılan inci ve altın taneleri.


MANİ


 


İndim dereye çatak
Yere yaptırdım yatak
Rica ederim yârim
Sevme üstüme ortak


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Elbiselerden başka ne ütülenir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İki yakaları bir araya gelsin diye


  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi