24 Ağustos 2010 Salı

8 Ağustos 2010


































Bugün 8 Ağustos 2010 27 Şaban 1431 Temmuz: 26 Hızır 95 Bitlis'in Kurtuluşu (1916) - İran-Irak Savaşında Ateşkes (1988)-Sultan IV.Mehmet Han'ın tahta çıkışı (1648)-Eyyam-ı Bahur (sıcak günler)'un sonu


HADİS-İ ŞERİF


 


Hz. Mu'az İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor. "İki kişi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi: Eûzu billahi mineşşeytanirracim" buyurdular Ravi: Tirmizi, Da'avat 53


 


TERÂVÎH NAMAZI NASIL KILINIR?


Terâvîh namazı, Ramazan ayına mahsûs; yirmi rek'at-ten ibaret bir sünnet-i müekkededir. Bu namaza Pey­gamber Efendimiz (s.a.v.) ile dört halîfesi (Hulefâ-yı Râ-şidîn rıdvânullâhi aleyhim) devam etmişlerdir. Terâvîhin cemâatle kılınması da, sünnet-i kifâyedir. Mescidlerde teravih namazı cemâatle kılındığı hâlde, bir özrü olmak­sızın cemâati terk edip bu namazı evinde kılan kimse, fazîleti terk etmiş olur. Bu kimse evinde cemâatle kılsa, cemâat sevabını alırsa da, mesciddeki cemâatin fazîle-tine eremez. Çünkü mescidlerin fazîleti daha fazladır.


Terâvîh namazını, her iki rek'atte bir selâm vererek on selâm ile bitirmek daha faziletlidir. Dört rek'atte bir selâm da verilebilir.


Terâvîh namazı, iki rek'atte bir selâm verilince, ak­şam namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır. Dört rek'at­te bir selâm verilince, yatsı namazının dört rek'ât sün­neti gibi kılınır. Cemâatle kılındığı zaman, cemâat hem terâvîhe, hem de imâma uymaya niyet eder. İmâm da kıraati aşikâre (sesli) okur.


Terâvîh namazında imâmın güzel sesli olmasın­dan ve hızlı okumasından ziyâde, okuyuşunun düz­gün olmasına îtinâ gösterilmelidir.


Bir kimse, imâm yatsı namazını kıldırıp terâvîhe baş­lamış olduğu sırada mescide gelse, önce yatsı nama­zını kılar, sonra terâvîh için imâma uyar. Teravih son bulunca noksan rek'âtleri tamamlar. Sonra da vitir na­mazını kendi başına kılar. Evlâ olan budur. Bununla beraber vitir namazını imam ile beraber kılıp, sonra teravihi tamamlasa da caiz olur.


Teravih namazını imâm ile kılmayan kimse, vitir na­mazını imâm ile kılabilir.


İmâm ve cemâat, yatsı namazını cemâatle kılmamış olursa, yalnız terâvîh namazını cemâatle kılamazlar. Çünkü teravihin cemâati, farzın cemaatına tâbidir.


Terâvîh -orucun değil- vaktin sünnetidir. Mazeretin­den dolayı oruç tutamayanlar terâvîhi kılmalıdırlar.


 


FIKRA


 


Temel idama mahkum olmuş.. İnsancıl idam modası var ya, “Nasıl istersin?” demişler. “Kafamı kesin... Ama en acısız kafa kesen bir celladı isterim!” Öyle bir cellat varmış Çin’de.. Çang Çung Çong... Dünyanın parasını verip Çang’ı getirmişler.. Temel kellesini kütüğe koymuş. Çang kılıcı kaldırmış... Dakikalar geçiyor... Temel daha fazla dayanamamış; “Hadi yahu...” demiş, “... keseceksen kes!” Çang; “Benim işim bitti evlat...” demiş, “... ama, sen sakın hapşırayım deme!”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Sürekli olarak kendini yönetebilmek insanın sahip olabileceği en değerli yeteneklerden birisidir. Bertrand Russell


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN KÖFTE


·   MAKARNA


·   ÇOBAN SALATA


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SOMER: (Tür.) Er. - Doğru, katışıksız güçlü kimse.


Kız: SOHBET: (Ar.) Ka. - Görüşüp, konuşma, arkadaşlık.


MANİ


 


Sarma sararım sarma
Toprak tenceresine
Gel konuşalım yârim
Mutfak penceresine


KARİKATÜR


 


BİLMECE


En güzel kokan fil hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ayakkabı bağında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi