24 Ağustos 2010 Salı

3 Ağustos 2010










































































Bugün 3 Ağustos 2010 22 Şaban 1431 Temmuz: 21 Hızır 90 Büyük Hadis Alimi Hakim'in Vefatı (1014)-Estergon Kalesi'nin fethi (1545)


HADİS-İ ŞERİF


 


Resulullah (sav)'ın yanında iki kişi hapşırdı. Efendimiz, bunlardan birine teşmitte bulundu (yani "yerhamukallah" dedi), diğerine teşmitte bulunmadı. Niye böyle davrandığı sorulunca: "Şu, Allah Teala'ya hamdetti, öbürü Allah Teala'ya hamdetmedi." cevabını verdi." Ravi: Buhari, Edeb 127; Müslim, Zühd 53, (2991); Ebu Davud, Edeb 102, (5039); Tirmizi, Edeb 4, (2743)


 


"DÜNYÂ, İKİ KAPILI BİR EV.."


Nuh aleyhisselâm, vefatı yaklaştığı sırada oğulları Sâm, Ham ve Yâfes ile bunların oğullarına bâzı tavsiye­lerde bulundu. Onlara, Allâhü Teâlâ'ya ibâdete devam etmelerini emretti.


Ayrıca, oğlu Sâm'a: "Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre kadar şirk olduğu halde kabre girme.


Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre kadar kibir bulunduğu halde kabre girme. Çünkü büyüklük ve kibriyâ, Allâhü Teâlâ'nın sıfatıdır. Bu sıfata bürünmek isteyen kimseye, Allah gazab eder.


Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme. Çünkü dalâlette, olan­dan başkası, Allah'ın rahmetinden ümid kesmez.


Ben, sana vasiyetimi söylüyorum: Sana, iki şeyi emir ve seni, iki şeyden de men ediyorum:


Sana (Lâ ilahe illallah) Kelime-i Tevhidini, emrediyo­rum. Çünkü yedi kat göklerle yedi kat yerler, bir terazi kefesine ve "Lâ ilahe illallah" kelimesi de diğer bir kefe­ye konulsa bu onlardan ağır gelir.


Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum. Kalbinde, şirk­ten ve kibirden hiçbir şey bulundurma! Nuh aleyhisselâma, vefatı yaklaştığı sıralarda: "Ey insanların en uzun ömürlüsü! Dünyâyı nasıl bul­dun?" diye sorulmuştu. Nuh aleyhisselâm: "Onu, iki ka­pılı bir ev gibi buldum. Bir kapısından girdim, diğer kapı­sından çıktım." buyurmuştur.


Peygamberlerden, ümmeti helak olanlar, Mekke-i Mü-kerreme'ye gelir, orada Allah'a ibâdet ederler, kendisi ve yanında bulunanlar vefatlarına kadar orada kalırlardı. Nitekim Nûh, Hûd, Salih ve Şuayb Aleyhisselâmlar da, Mekke'de vefat etmişlerdir. Bunların kabirleri, Zemzem ile Hacerü'l-esved arasındadır. Burada yetmiş Peygam­ber, diğer rivayete göre de doksan dokuz peygamberin kabri bulunmaktadır. (Aleyhimüsselâm.)


FIKRA


 


Otelci Temel'in kapısını bir gece bir İspanyol asilzedesi çalmış:


- Odanız var mı?


- Kimsunuz?


- Jose de Santana de Monte Cristo de Santa Cruzo.


- Haa... Pu katar uşağu alacak yerum yok!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Tüm uzmanların aynı görüşte olmaları, hepsinin yanılmaları anlamına da gelebilir. B.Russel


YEMEK MENÜSÜ


·   Z.Y.BARBUNYA PİLAKİ


·   PİLAV


·   YOĞURT


·   KADAYIF


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SOYURGAL: (Tür.) Er. - İhsan, bağış, hediye, armağan.


Kız: SİTÂRE: (Fars.) Ka. - Yıldız.


MANİ


 


İn dereye saz kopar
Koparırsan az kopar
Benim bir sevdiğim var
Gülerken bana göz kırpar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Çalındığı halde görülmeyen şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Oyun havası









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi