13 Ağustos 2010 Cuma

12 Temmuz 2010




































 


























Bugün 12 Temmuz 2010 30 Recep 1431 Haziran: 29 Hızır 68 Türk Dil Kurumu'nun Kurulması (1932)-Eğriboz Adası'nın fethi (1470)-Varto (Muş) depremi (1966)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bağışını geri alan kimsenin durumu şu köpeğin durumu gibidir: Yalını yer, iyice doyunca kusar. Sonra kusmuğuna tekrar dönüp onu yer. Ravi: Kütüb-i Sitte, 6690


 


ŞABAN-I ŞERÎF


Yarın idrâk edeceğimiz Şaban ayı, Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz'in ayıdır. Bu itibarla bu ayda çok salevât-ı şe-rîfeye devam etmek lâzımdır. Yine mümkün oldukça is­tiğfar ve İhlâs-ı Şerîf okumalı, teheccüd ve tesbîh na­mazları kılmalı ve hatm-i enbiyâ yapmalıdır.


Şaban ayı, şerefli, ulvî, berâta erdirici, ilâhî ihsana ka­vuşturucu, mü'minlere rahmet, kâfirlere gazap olan ve ilâhî nura nail eden bir aydır. Bu ayın birinci gecesinde, yâni bu akşam, her rek'atte bir Fatiha, üç Âyetü'l-Kürsî ile bir teşbih namazı kılınır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


BEN RABBİMİN ÇOK ŞÜKREDEN KULU OLMAYAYIM MI?


Peygamber Efendimiz (s.a.v.), dâima ibâdetle meşgul olurdu. Hattâ geceleri o kadar namaz kılardı ki, çokça ayakta durmaktan mübarek ayakları şişerdi.


"Ya Resûlallâh! Neden kendine bu kadar eziyet veriyorsun? AHâh senin geçmiş ve gelecek günah­larını bağışlamış değil mi?" diyenlere:


"Ben, Rabb'imin çok şükreden kulu olmayayım mı?" diye cevap verirdi.


ŞABAN AYI İÇTİMÂİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1431 yılı Şaban ayı ictîmâ'ı dün (11 Tem­muz Pazar) Türkiye saati ile 22.41'dedir. Ru'yet de ise bu­gün (12 Temmuz Pazartesi) Türkiye saati ile: 12.20'dedir.


Hilâl'in görüldüğü yerler: Endonezya, Hint Okyanusu'n-da; Chagos Takım Adaları, Kerguelen, Amsterdam, Cro-zet, Heard, McDonald ve Mascariegnes Adaları, Mada­gaskar, Afrika kıtası ile Avustralya kıtasının kuzey doğu sahilleri. Hilal; Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap yarım­adasından görülebilecektir. Avrupa kıtası, Asya kıtası­nın -güney kıyıları hariç -tamamından ve Türkiye'den asla görülemeyecektir.


Hilâlin görüldüğü günü takip eden 13 Temmuz Salı günü de Şaban ayının (1)'idir.


 


FIKRA


 


Bir gün Temel’i kaçırmışlar. Zorro da onu kurtarmaya gelmiş. Kaçıran herifi bir iki hareketle devirdikten sonra, Zorro adamın giysilerine kılıçla “Z” harfi çizmis. Temel birkaç dakika hayranlık içinde baktıktan sonra söyle demiş: “Sağol Züpermen!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Mutluluğun değerini, onu kaybettikten sonra anlarız. Plautus


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN PATATES


·   BULGUR PİLAVI


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SIRRI: (Ar.) Er. 1. Sırla ilgili, sırra ait. 2. Mistik.


Kız: SILA: (Ar.). - Doğup büyüdüğü yere gidip ayrı kaldığı yakınlarına kavuşma. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bu gün ayın on dördü
Kız saçını kim ördü
Ördüyse yârim ördü
Ay karanlık, kim gördü


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yedi delikli tokmak bunu bilmeyen ahmak.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Terazi)












 





Photobucket




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi