25 Ağustos 2010 Çarşamba

22 Ağustos 2010


































Bugün 22 Ağustos 2010 12 Ramazan 1431 Ağustos: 9 Hızır 109 Barbaros'un Tunus'u Fethi (1574)-Sultan II.Mustafa Hal edildi, III.Ahmet tahta çıktı (1703)


HADİS-İ ŞERİF


 


En üstün sadaka, bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve sonra da öğrendiği ilmi Müslüman kardeşlerine öğretmesidir. Ravi: İbni Mace, Mukaddime 3


 


"MALLARINIZI ZEKÂT İLE KORUYUNUZ"


Zekât, mâlî ibâdetlerin en mühimidir. Kur'ân-ı Ke-rîm'de seksenden fazla âyet-i celîlede zikredilmiştir. Cenâb-ı Hak, Bakara Sûresi'nin 43. âyet-i kerîmesinde (meâlen) "Hem namazı dürüst kılın ve zekâtı verin..." buyurmuşlardır.


Zekât, temizleyici bir ibâdettir. Zekât ibâdeti, hem ze­kâtı verilen malı, hem de zekât veren kimseyi temizler. Nitekim âyeti kerîmede "Onların mallarından bir sa­daka (zekât) al ki, onunla kendilerini tezkiye etmiş, temizlemiş olursun..." (Tevbe sûresi, âyet 103), ha-dîs-i şerîfte "Mallarınızı zekât ile koruyunuz, hasta­lıklarınızı sadaka ile tedâvî ediniz, belâları duâ ve niyaz ile karşılayınız." buyurulmuştur.


Allâhü Teâlâ verilen zekâtın yerine başkasını ihsan eder:


"...Siz bir şey infâk ederseniz Allah onun yerine başkasını verir..." (Sebe'sûresi, âyet 39) ve "...Sada­kaları ise nemâlandırır(sevâbını kat kat verir)..." (Ba­kara sûresi, âyet 276) buyurmaktadır.


Zekâtla bereket hâsıl olur. Peygamber Efendimiz (sav.) "Sadaka maldan bir şey eksiltmez." buyur­maktadır.


Allâhü Teâlâ, -meâlen- "Onlar ki zekât vermek için çalışırlar." (Mü'minûn sûresi, âyet 4) ve "Doğrusu fe­lah buldu tezekkî eden (Zekâtını veren muhakkak kur­tulmuştur)." (A'lâ sûresi, âyet 14) buyurarak sadaka verenleri medih ve sena etmektedir. BİR MESELE


Sual: Dişler arasında kalan bir yiyecek yutulsa oruç bozulur mu?


Cevap: Dişler arasında kalmış bir yiyecek yutulsa ba­kılır: Eğer az -nohut tanesinden ufak- bir şey ise orucu bozmaz, fakat çok -nohut tanesLkadar- bir şey ise bozar.


Nohut miktarından az olup dişler arasında bulunan bir şey ağızdan çıkarılıp sonra yenildiği takdirde de orucu bozar, ancak keffâret lâzım gelmez.


 


FIKRA


 


Temel ile Dursun uçakta ayrı yerlerde yolculuk ediyorlar. Bir ara Temel’in yanıdaki adam kalkıp, tuvalete gidiyor. O sırada Dursun Temel’in yanına gelip koyu bir muhabbete giriyor. Adam gelip; ”Beyefendi yerimden kalkar mısınız?” deyince; ”Kusura bakma, ben seni indi sandım!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Saadet bizim dilediğimizle, Allah'ın bizim için dilediği şeyin bir araya gelmesinden doğar. C. Roy


YEMEK MENÜSÜ


·   EV MANTI


·   MELEMEN


·   YOĞURT


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SUDİ: (Ar.) Er. - Yararlı, faydalı, kazançlı.


Kız: SUAY: (Tür.) - Suya düşen ay. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Kızılcıkdere camisi
Şınlıyor minaresi
Anne sevdiğim ölmüş
Gidiyor cenazesi


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi köye kimse gitmek istemez?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kara cahil


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi