16 Ağustos 2010 Pazartesi

22 Temmuz 2010





































Bugün 22 Temmuz 2010 10 Şaban 1431 Temmuz: 9 Hızır 78 Edirne'nin Kurtuluşu (1913)-Adapazarı zelzelesi (1967)-Prut Zaferi ve (Osmanlı-Rus) Prut Barış Antlaşması (1711)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir muallimin önünde veya ilim meclislerinde oturduğunuzda, onlara yaklaşın ve birbirinize yakın oturun. Cahiliye ehlinin yaptığı gibi dağınık oturmayın. Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)


 


KADINLARIN, ERKEKLERE DENK AMELİ


Câbir b. Abdullah (r.anhümâ) anlatıyor: Biz Resûlul­lah ile beraber otururken bir kadın geldi ve Resûlullah'ın huzurunda durup: Esselâmü aleyke, ey Allah'ın resulü! Ben kadınların sana gönderdiği temsilciyim. Yâ Resû-lallâh.Benim bu gelişimi duyup da buna hayret etme­yecek bir kadın yoktur.


Allâhü Teâlâ, hem erkeklerin hem de kadınların Rabb'idir. Âdem (a.s.) hem erkeklerin, hem de kadınla­rın babasıdır. Havya validemiz, hem erkeklerin hem de kadınların annesidir. Erkekler Allah yolunda cihâda çı­kıp şehit edildikleri zaman, onlar Rablerinin katında diridirler ve rızıklandırıiırlar. Şehît olmazlarsa, onlara senin de bildiğin gibi ecir yardır. Fakat bizler, kendimizi onlara adamışız, onlara hizmet ederiz, (bundan dolayı harbe katılamayız) bize de bir sevap var mıdır?


Resûlullah (s.a.v.): "Benden o kadınlara selâm söy­le ve de ki: Kadının kocasına itaat etmesi ve onların hakkını bilmesi, erkeklerin kazandıkları sevaba denk­tir. Fakat sizden bunu yapan pek azdır." buyurdu.


VELİ VE KERAMET


Allâhü Teâlâ'ya tâat ve ibâdete devam eden, günah­lardan kaçınan, nefsinin lezzetlerine düşkün olmayan, mümkün olduğu kadar Allâhü Teâlâ'yı ve sıfatlarını bi­len kişiye velî (evliya) denir.


Keramet ise; peygamberlik iddiası olmaksızın hariku­lade olan bir hususun peygamberin ümmeti olan velî zât­tan meydana gelmesidir. Eğer keramet îmân, amel-i sâlih ve ihlâs sahibin olmayandan görülürse ona istidrâc denir.


Evliyanın kerameti haktır, inkâr edilmemelidir. Zira; Kurân-ı Kerîm'de haber verilmiş, Sahâbe-i Kirâm'ın ek-serîsinden tevatür yoluyla (inkârı mümkün olmayacak surette) meşhur olmuştur. Meselâ Hz. Ömer'in Medî-ne'de minberde iken Iran, Nihâvend'deki İslâm askerini görmesi, kumandanları Sâriye'ye düşmanın tuzağına düşmemesen için "Dağa!.." diye seslenmesi ye oniann bunu işitmeleri, Hâlid bin Velid'in (r.a.) zehir içmesi ve zehrin ona zarar vermemesi gibi.


 


FIKRA


 


Temel motorsiklet eğitimi almak için kursa gitmiş. Kursta ‘gece karşıdan tek farlı bir araç geliyorsa bu motosiklettir’ diye öğretmişler.Temel iyi öğrenci. Hemen işi kapmış ve ilk girişte ehliyetini almış. Ancak ilk gece yoluna çıktıktan sonra dönüşü ambulansla olmuş. Hastanede yara bere içindeyken sormuşlar ‘nasıl oldu?’ diye. Temel, “Karşıdan iki tek far geliyordu. Ben de ‘şu iki motorsikletin arasından geçeyim’ dedim!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Komşunla kavga etme, misafir gider o kalır. Hz. Ebu Bekir (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·   MUSAKKA


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SUBUTAY: (Tür.) Er. - Cengiz Han'ın ünlü Moğol generalinin adı.


Kız: SİMAY: (Tür.) Ka. - Gümüşten ay, gümüş gibi parlak ay.


MANİ


 


Fındığa kaga derim
Darılma şaka derim
Sen beni bastırırsan
Ben sana aga derim


KARİKATÜR


Toplantıda 


BİLMECE


Etlice, metlice ortası tatlıca?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Saat)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi