24 Ağustos 2010 Salı

4 Ağustos 2010










































































Bugün 4 Ağustos 2010 23 Şaban 1431 Temmuz: 22 Hızır 91 Enver Paşa'nın Öldürülmesi (1922)-Osmanlı Beylerbeyi Ramazan Paşa'nın Portekizlere karşı Vadi's-Seyl (Fas) zaferi (1578)-İngiltere'nin Almanya'ya harp ilanı (1914)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kıyâmet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Allah Teâla hazretleri, çirkin (düşük söz ve) davranış sahiplerine buğzeder . Ravi: Tirmizi, 2003


 


SADAKALARI GİZLİ Mİ, AŞİKÂR MI VERELİM?


Resûlullâh'a (s.a.v.) "Sadakanın gizlisi mi daha fazîlet-li açıktan verileni mi?" diye sormuşlardı. Cevaben şu mealdeki âyet-i kerîme nazil oldu: "Eğer sadakaları açıktan verirseniz o ne iyi ve eğer onları gizler de fakirlere öyle verirseniz bu sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızdan bir kısmına keffâret olur. Hem Allah her ne yaparsanız haberdardır." (Bakara, 271)


Sadaka, lügatte sıhhat ve kemâl mânâlarınadır. Çünkü zekât verilmekle  mal temizlenip sıhhat ve kemâline N sebep olur. Bir de imanda sadâkat ve kemâle delâlet eder. Her sadakada bu mânâ vardır.


Açıktan vermenin güzel olduğunu bildiren âyetin birinci kısmı farz olanlar hakkında, gizlemenin daha hayırlı oldu­ğunu bildiren ikinci kısmı da nafileler hakkındadır. Ancak bir insanın zekâtını aşikar vermesi, servetinin tamamını göstermesi demek olacağından bâzı zamanlar ve hele bâzı şahıslar hakkında birtakım kimselerin hasedini ve zâlimlerin hırsını tahrik ederek zarara sebep olabilir. O zaman malını gizlemek daha iyi olacağından zekâtını gizlemesi de daha fazîletlidir.


Fakat bir mahzur bulunduğu ve meselâ açıktan ve­rildiği zaman lâyık olan mahalline teslim olunamayacak-sa bunu da nafile gibi gizli vermek daha faziletlidir. Çünkü nafilelerde gizli vermek açıkça vermekten yetmiş kat daha faziletlidir. Farzda da açıkça vermek, gizlice ver­mekten yetmiş kat daha faziletlidir.


Ancak Allâhü  Teâlâ açık-gizli  her  ne yaparsanız, onlardan haberdârdır. Binâenaleyh Allah'a bildirmek için sadakalarınızı dünyâya ilân etmeye kalkışmakta da bir mânâ yoktur. Gizlemek ihlâsa daha uygun olur.


 


KUR'ÂN-I KERÎMİN FAZİLETİ


Bir gün Resûli Ekrem sallallâhü aleyhi vesellem Haz­retlerine ensardan bazıları: "Yâ Resûlallâh! Bu gece Sabit bin Kays'ın hanesi parıldıyordu, etrafı yıldızlar gibi idi, ne buyurursun?" dediler. "Belki Bakara Sûresini oku­muştur." buyurdu. Bunun üzerine Sabit bin Kays'a so­rulduğunda 'Sûre-i Bakara okudum' dedi.


 


FIKRA


 


MİT ajanı olmaya çalışan Temel’e işkenceye dayanıklılık testinde adını sorarlar. İşkencenin her türü karşısında adını söylemez. Bir odaya kapatıp gözlemeye başlarlar. Temel kafasını duvara vurup vurup; ”Hatırla ulan... Hatırla ulan!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Terbiyenin sırrı öğrenciye saygı ile başlar. R.W.Emerson


YEMEK MENÜSÜ


·   BİBER DOLMA


·   MERCİMEK ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: SOYUER: (Tür.) Er. - Yiğit soydan gelen.


Kız: SİTAREGÂN: (Fars.) Ka. - Yıldızlar.


MANİ


 


İn dereye saz kopar
Koparırsan az kopar
Benim bir sevdiğim var
Gülerken bana göz kırpar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Horoz nerede öter?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Islık


 go478.gif picture by angelsonriente

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi